Discoverybooks
zoeken
zoeken
Uit de gebroken spiegel
BOEK
Uit de gebroken spiegel

Van Yvonne Mekaoui

‘Zoekers zijn mensen die de schijnbare paradox van Gods onverschilligheid en Gods liefde proberen op te lossen. Ze graven in crises die de meeste mensen liever negeren, en putten uit gekwetstheid, mislukkingen of rampen de diepste waarheden. De oplossing van dat raadsel is het waard om er je hele leven aan te wijden.’
(Deepak Chopra)

‘Ik kijk in de gebroken spiegel achter het gebarsten glas en leg uit de scherven de puzzel van wie ik was.’ (Hein Stufkens)

Nee, de stukjes van de spiegel pasten niet meer in elkaar. De oude draad oppakken kon ook niet meer. Ik moest een nieuwe draad gaan spinnen.
Die dagen Slangenburg betekenden zoals ik eerder aangaf, een definitieve scheidslijn tussen mijn oude en mijn nieuwe leven. Hier maakte ik een nieuwe start vanuit een diep en echt contact met mezelf.

Yvonne Mekaoui (1968) studeerde Franse Taal- en Letterkunde in Nijmegen. Op haar zesendertigste kreeg ze borstkanker en was haar leven plotseling een gebroken spiegel.
Dit gaf aanleiding tot een binnenwaartse reis; een zoektocht naar de bron, naar het eeuwige en onvergankelijke. Yoga en meditatie waren haar leidraad tijdens dit proces van overgave, loslaten en vernieuwen.
Haar reisverslag nodigt uit te gaan onderzoeken wie we wezenlijk zijn, en geeft aan hoe we om zouden kunnen gaan met een diepe persoonlijke (existentiële) crisis.
Na haar ziekte is ze een opleiding tot hatha-yogadocent gaan volgen, die ze in juni 2009 heeft afgerond. Ze geeft nu yoga- en meditatielessen in Milsbeek.In winkelmandje
prijs : € 14,90